Počkejte prosím chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaFCHT  → Studium → Doktorské studium → Detail programu
iduzel: 63136
idvazba: 75264
šablona: stranka
čas: 28.4.2024 10:20:52
verze: 5351
uzivatel:
remoteAPIs: https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/program?weburl=/studium/doktorske-studium/
branch: trunk
Server: 147.33.89.153
Obnovit | RAW
iduzel: 63136
idvazba: 75264
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'fcht.vscht.cz'
jazyk: 'cs'
url: '/studium/doktorske-studium/program/22330/N308'
iduzel: 63136
path: 8547/4159/1395/1892/4610/6075/63136
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Technologie potravin

Technologie potravin

Navazující magisterský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie

V rámci studia budete spolupracovat s potravinářskými podniky i obchodními organizacemi. Kromě základních předmětů se zdokonalíte také v biochemii, kontrole jakosti i legislativě. Jako absolvent budete velmi žádaným na trhu práce nejen v ČR, ale i zahraničí. Stanete se odborníkem v oblasti technologie výroby potravin, procesního řízení výrobních jednotek a získáte předpoklady pro řízení celého potravinářského provozu. Naučíte se inženýrskému přístupu ke kontrole a řízení vlastních procesů a jakosti v celém rozsahu výroby potravin. Porozumíte i problematice lidské výživy a získané znalosti uplatníte v praxi jak při minimalizaci nutričních změn v procesu výroby, tak při formulaci nových výrobků. Prohloubíte si zároveň své vědomosti o fyzikálně-chemické, biochemické a mikrobiologické podstatě základních procesů uplatňujících se při výrobě potravin. Získáte kvalifikaci pro účinné řízení rizik při výrobě potravin, včetně základních principů vyplývajících z legislativy (HACCP) a seznámíte se i s vyššími mezinárodními standardy v oblasti správné výrobní a hygienické praxe (BRC, IFS). Poskytneme vám možnost získat certifikát manažera jakosti. Při zpracování odborných projektů a diplomové práce budete spolupracovat s vyspělými potravinářskými podniky na aktuální problematice. Průmyslová sféra i další instituce cíleně vyžadují inženýry-absolventy VŠCHT Praha, a dále rozvíjejí jejich růst pro dosažení významných pozic.

Uplatnění

  • Řízení výroby v potravinářských a biotechnologických firmách
  • Bytová chemie
  • Výroba kosmetiky
  • Kontrola a řízení jakosti
  • Státní a regionální inspekční orgány

Detaily programu

Jazyk výuky český
Doba studia 2 roky
Forma studia prezenční
Garant studia Helena Čížková
Místo studia Praha
Kapacita 50 studentů
Kód akreditace (MŠMT kód) N0721A210001
VŠCHT kód N308
Aktualizováno: 3.2.2022 22:33, Autor: Jan Kříž

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Za informace odpovídá: Fakulta chemické technologie
Technický správce: Výpočetní centrum

Copyright VŠCHT Praha
zobrazit plnou verzi