Biotechnologie a bioinženýrství
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Stanete se široce vzdělanými odborníky pro vývoj a řízení biotechnologických procesů. Můžete získat nejkomplexnější vzdělání v oboru pivovarství a sladařství v rámci českého vysokého školství. Budete výborně připraveni pro další doktorské studium a práci ve výzkumných organizacích. Program je bez dalších specializací. Pojetí programu je multioborové a nezbytně zahrnuje vedle stěžejních chemických, biochemických a molekulárně-biologických disciplín disciplíny inženýrské, umožňující detailně pochopit biotechnologické procesy. Je určen všem, kteří se chtějí věnovat výrobě tradičních kvasných produktů (pivo, víno, lihoviny), stejně jako těm, které zajímá spíše výroba široké škály moderních bioproduktů, jako jsou alternativní paliva, organické kyseliny, antibiotika, vakcíny, enzymy ap. Kromě poznání technologických procesů se budete věnovat instrumentálně-analytickým a molekulárně-biologickým technikám, bez kterých si biotechnologie současnosti neumíme představit. Budete se podílet na řešení vědecko-výzkumných projektů a rovněž na vývoji technologií přímo ve spolupráci s průmyslovou sférou. Uplatnění
Detaily programu
|
Aktualizováno: 3.2.2022 22:33, Autor: Jan Kříž