Wait a second...
Nepřihlášený uživatel
You are here: UCT Prague - FCT  → Studies → Postgraduate → Programme detail
iduzel: 62911
idvazba: 75004
šablona: stranka
čas: 19.5.2024 11:36:59
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs: https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/program?weburl=/studies/postgraduate/
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
iduzel: 62911
idvazba: 75004
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'fcht.vscht.cz'
jazyk: 'en'
url: '/studies/postgraduate/program/22330/N308'
iduzel: 62911
path: 8547/4159/1396/4566/11667/11670/62911
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW

Technologie potravin

Technologie potravin

Navazující magisterský program, Fakulta potravinářské a biochemické technologie

V rámci studia budete spolupracovat s potravinářskými podniky i obchodními organizacemi. Kromě základních předmětů se zdokonalíte také v biochemii, kontrole jakosti i legislativě. Jako absolvent budete velmi žádaným na trhu práce nejen v ČR, ale i zahraničí. Stanete se odborníkem v oblasti technologie výroby potravin, procesního řízení výrobních jednotek a získáte předpoklady pro řízení celého potravinářského provozu. Naučíte se inženýrskému přístupu ke kontrole a řízení vlastních procesů a jakosti v celém rozsahu výroby potravin. Porozumíte i problematice lidské výživy a získané znalosti uplatníte v praxi jak při minimalizaci nutričních změn v procesu výroby, tak při formulaci nových výrobků. Prohloubíte si zároveň své vědomosti o fyzikálně-chemické, biochemické a mikrobiologické podstatě základních procesů uplatňujících se při výrobě potravin. Získáte kvalifikaci pro účinné řízení rizik při výrobě potravin, včetně základních principů vyplývajících z legislativy (HACCP) a seznámíte se i s vyššími mezinárodními standardy v oblasti správné výrobní a hygienické praxe (BRC, IFS). Poskytneme vám možnost získat certifikát manažera jakosti. Při zpracování odborných projektů a diplomové práce budete spolupracovat s vyspělými potravinářskými podniky na aktuální problematice. Průmyslová sféra i další instituce cíleně vyžadují inženýry-absolventy VŠCHT Praha, a dále rozvíjejí jejich růst pro dosažení významných pozic.

Uplatnění

  • Řízení výroby v potravinářských a biotechnologických firmách
  • Bytová chemie
  • Výroba kosmetiky
  • Kontrola a řízení jakosti
  • Státní a regionální inspekční orgány

Detaily programu

Jazyk výuky český
Doba studia 2 roky
Forma studia prezenční
Garant studia Helena Čížková
Místo studia Praha
Kapacita 50 studentů
Kód akreditace (MŠMT kód) N0721A210001
VŠCHT kód N308
Updated: 21.1.2022 15:24, Author: Jan Kříž

UCT Prague
Technická 5
166 28 Prague 6 – Dejvice
IČO: 60461337
VAT: CZ60461373

Czech Post certified digital mail code: sp4j9ch

Copyright UCT Prague 2017
Informations provided by the Dean's Office. Technical support by the Computing Centre.
switch to desktop version