idvazba: 75004
šablona: stranka
čas: 19.5.2024 11:00:39
verze: 5378
uzivatel:
remoteAPIs: https://studuj-api.cis.vscht.cz/cms/program?weburl=/studies/postgraduate/
branch: trunk
Server: 147.33.89.150
Obnovit | RAW
idvazba: 75004
---Nová url--- (newurl_...)
domena: 'fcht.vscht.cz'
jazyk: 'en'
url: '/studies/postgraduate/program/22330/N307'
iduzel: 62911
path: 8547/4159/1396/4566/11667/11670/62911
CMS: Odkaz na newurlCMS
branch: trunk
Obnovit | RAW
Chemie a analýza potravin a přírodních produktů
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Stanete se experty v oblasti hodnocení jakosti a autenticity potravin/přírodních produktů. Dokážete stanovit vliv složení diety na zdraví konzumentů s přihlédnutím k bioaktivním složkám. V rámci studia získáte hluboké teoretické i praktické znalosti v klíčových disciplínách oboru, kterými jsou moderní chemie a analýza potravin, přírodních surovin, případně biologických matric. Seznámíte se s nejmodernějšími izolačními, separačními a detekčními technikami umožňujícími nejen charakterizaci složení potravin, použitých surovin, doplňků stravy apod., ale i prokázání falšování či potvrzení autenticity. Příkladem další unikátní aplikace moderních instrumentálních metod je screening markerů expozice populace různými typy kontaminantů či toxinů nebo hledání rizikových/psychotropních chemických sloučenin při forenzních šetřeních. Pro realizaci laboratorních experimentů je k dispozici špičková instrumentace, v řadě případů se studenti ve spolupráci se světovými firmami podílí na vývoji nových aplikací, včetně těch, které jsou vyvolány aktuálními krizovými situacemi. Diplomové práce, kterými je studium zakončeno a které řeší aktuální problémy v daném oboru, jsou součástí tuzemských i mezinárodních projektů. Díky širokým interdisciplinárním znalostem i vysokému odbornému kreditu vyučujících je po absolventech oboru mimořádná poptávka v ČR i zahraničí. Program je bez dalších specializací. Uplatnění
Detaily programu
|